
Målet til Metodeguiden er å være din mest oversiktlige og brukervennlige portal for å finne den informasjonen du er på jakt etter!

Om Metodeguiden
Vi har laget Metodeguiden for å hjelpe studenter som befinner seg tidlig i forskningskarrieren. Med vår erfaring som forskere og veiledere kjenner vi til de vanligste utfordringene, spesielt usikkerhet om neste steg, riktig tilnærming og hvordan koble teori til oppgaven. Vi forsøker å gjøre vitenskap forståelig ved å presentere metode og design på en måte som er relevant for din bachelor- eller masteroppgave. I tillegg tilbyr vi interaktive verktøy som forenkler statistikk, kildehenvisning og systematiske søk. Vi mener at din oppgave skal være overkommelig, slik at du kan fokusere på å skape ny kunnskap uten å bruke unødvendig tid på kompliserte programmer eller teorier som ikke er direkte relevante. Vi håper Metodeguiden kan gjøre din forskningsprosess enklere, raskere og mer oversiktlig. Nederst på de fleste sidene kan du enkelt kopiere kildehenvisningen til siden, samt finne referansene vi har brukt. Selv om vi bruker reklame for å støtte virksomheten, kan du slå den av via knappen nederst på siden hvis du synes den er forstyrrende.
Metodeteamet
Metodeguiden driftes av et team bestående av dedikerte metodeentusiaster med relevant og dyptgående erfaring fra forskning og undervisning. I tillegg til kjerneteamet, har en rekke andre bidragsytere hjulpet med utvikling og kvalitetssikring av innhold.

Grunnlegger av Metodeguiden med hovedansvar for koding, statistikk, kvantitativ forskning og daglig drift av nettsiden. Nicolay har en doktorgrad i idrettsvitenskap og jobber for tiden med undervisning knyttet til lærerutdanning.

Metodeguidens AI-ekspert med ansvar for å holde siden oppdatert på de nyeste verktøyene og forskningen. på feltet. Odin jobber som stipendiat og forsker på bruken av kunstig intelligens i høyere utdanning.

Vår konsulent som sørger for at innholdet på Metodeguiden er aktuelt for studenter og prosessen rundt master- og bachelorskriving. Michael er førstelektor og har lang erfaring fra forskning på fysisk aktivitet og undervisning i både grunnskolen og høyere utdanning.

Bidrar til å kvalitetssikre innhold som omhandler kvalitativ metode og vitenskapsteori. Mathias har levert en doktorgrad i fysisk aktiv læring og jobber med forskning og utvikling innen undervisning og pedagogikk.

Med flere...
Metodeguiden har fått hjelp fra flere andre eksperter og engasjerte fagpersoner for å sørge for at innholdet er så pålitelig og relevant som mulig.
Kontakt oss
Har du noen spørsmål angående nettsiden, kommentarer til noe du mener bør forbedres, eller ønsker om informasjon eller funksjonaliteter som skal legges til? Kontakt oss gjerne via skjemaet under! Før du sender oss en melding kan du sjekke om du finner svar på det du lurer på under "Ofte stilte spørsmål".
Metodeposten
Metodeposten er Metodeguidens publiseringskanal. Her kan du lese innlegg skrevet av fageksperter eller andre forskningsengasjerte mennesker. Du kan også sende inn din egen tekst via skjemaet nederst på siden. Metodeposten fungerer som et forenklet tidsskrift med lavere terskel for publisering, slik at alle forskere, studenter, lærere eller andre kan ha muligheten til å dele sine tekster med andre metodeentusiaster.
Metodeposten opererer med et system bestående av 3 nivåer for å klassifisere innlegg:
Nivå 3:
Akademiske tekster som enten oppsummerer/kommenterer på forskning, eller presenterer original forskning. Disse tekstene går gjennom en forenklet fagfellevurdering før publisering.
Nivå 2:
Akademiske tekster som oppsummerer eller kommenterer på forskning. Disse tekstene er ikke fagfellevurderte, men inkluderer referanser og har en større faglig tyngde enn tekster på nivå 1.
Nivå 1:
Uttaler, meninger, kronikker eller andre tekster som omhandler forskning, men som ikke klassifiseres som en akademisk tekst. Slike tekster kan publiseres både med og uten kildehenvisninger, og har ingen krav til format eller kvalitet.
Retningslinjer for publisering:
-
Forfattere av tekster velger selv hvilket nivå de ønsker å publisere under. Metodeteamet gjør en vurdering av om teksten passer inn under det ønskede nivået, men merk at nivået gjenspeiler formatet til teksten, ikke kvaliteten.
-
Det er selvsagt gratis å publisere i Metodeposten og alle innlegg er åpent tilgjengelig for alle lesere.
-
Lengden på teksten kan forfattere selv velge og det er ingen begrensninger på antall figurer eller tabeller. Ps. vennligst send inn kun ett dokument med illustrasjoner plassert i teksten.
-
Metodeguiden, og derunder Metodeposten, benytter APA 7th. for kildehenvisning.
-
Metodeposten publiserer innlegg fra alle disipliner og forskningstradisjoner.
-
Tekster på engelsk, norsk eller andre nordiske språk kan sendes inn.
-
Innsendinger bør inkludere 3-5 nøkkelord som beskriver tekstens tema og fagfelt. Disse brukes til å sortere innlegg og gjør de lettere å finne.
-
Forfattere kan inkluderer en kort (maks 100 ord) biografi som legges inn i slutten av innleggets nettformat.
-
Metodeposten er ikke en registrert publiseringskanal og er ikke indeksert i databaser som DOAJ eller lignende. Målet til Metodeposten er å være en tilgjengelig platform med lavere terskel for publisering hvor forskere, studenter, lærere og andre kan dele erfaringer, tanker eller forskningsoppsummeringer.