google.com, pub-2267199481962701, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page

/kalkulatorer og verktøy

calc.png

Alle verktøyene på denne siden er designet for å ha høyest mulig brukervennlighet og å kreve lite forkunnskaper. Vær bevisst på at disse kalkulatorene bruker enkle modeller for å gjøre de lettest mulig å bruke, så for viktige utregninger kan det være lurt å dobbeltsjekke informasjonen i mer komplekse programvarer eller å forhøre deg med en statistiker eller matematiker. Du kan lese mer om hver av kalkulatorene i den tilhørende informasjonsteksten. 

Dersom du ikke finner den kalkulatoren du leter etter under, kan du ta en titt på denne siden. Her ligger et utvalg av verktøy som ikke har fått sin egen kategori i listen nedenfor.

Her finner du en oversikt over ulike AI-drevne verktøy som kan bidra til å gjøre studiehverdagen enklere og mer effektiv, samt litt informasjon om hvert verktøy og deres tilgjengelighet.

Er du usikker på hvilken statistisk metode du bør bruke for å teste hypotesen din? Her finner du et verktøy hvor du svarer på enkle spørsmål om ditt prosjekt for å få en indikator på hvordan dataene dine kan analyseres.

Dette verktøyet hjelper deg å generere et Bland-Altman plot for dine data som viser gjennomsnittlig forskjell og enighetsgrenser.

Her finner du en rekke verktøy som kan brukes for å konvertere mellom ulike enheter for blant annet vekt, distanse, hastighet, trykk, og tid.

Dette verktøyet kan du bruke til å enkelt regne ut gjennomsnitt og standardavvik for dine datasett. Du kan lime inn data rett fra ExCel for både enkle kolonner, eller flere for å sammenligne de.

CV, eller coefficient of variation, gir oss et mål på den relative variasjonen mellom to målinger. Her kan du lime inn dine data og beregne CV.

Korrelasjon kan brukes til å finne ut hvordan en variabel beveger seg i forhold til en annen - om de beveger seg sammen i samme retning, motsatt retning, eller om det ikke er noe som helst mønster. Dette verktøyet bruker Pearson's r.

Her kan du beregne effektstørrelser. Du finner verktøy for Cohen's d, Hedges' g, ikke-parametriske data og for parrede t-tester.

Når man samler inn data for en meta-analyse kan det ofte være problematisk med ulike rapporteringsmåter mellom studier. Her finner du verktøy for å konvertere mellom de mest vanlige målene.

Regresjon brukes til å undersøke forholdet mellom kontinuerlige variabler. Dette verktøyet gir deg en regresjonsligning, en koeffisient og et skjæringspunkt, samt gjennomsnittene for de to kolonnene med data du limer inn.

Hvis data er normalfordelt, analyseres de med parametriske tester, hvis de ikke er normalfordelte analyseres dataene med ikke-parametriske metoder. Her kan du undersøke om dine data er normalfordelte

Dette verktøyet lar deg genererer en ordsky basert på en tekst du limer inn. Dette kan hjelpe med oversikt og visualisering av for eksempel kvalitative data.

Har røykere større odds for å få lungekreft enn andre? Odds ratio gir oss et mål på oddsen for at noe vil oppstå i en gruppe sammenlignet med oddsen for at samme hendelse oppstår i en annen gruppe.

Dette verktøyet lar deg signere PDF-filer på en sikker og enkel måte slik at du slipper å skrive ut dokumenter, for så å signere og scanne de igjen.

Hvor mange deltakere trenger du for å finne meningsfulle effekter i din studie? Dette verktøyet kan hjelpe deg å finne det ut basert på hva du skal undersøke og hvile analyser du skal bruke.

Her finner du 4 kalkulatorer som du kan bruke til å beregne % på ulike måter. Kalkulatorene inkluderer tekst slik at du lett kan lese utregningen som en setning og vurdere om den gir mening og svarer på det du er ute etter.

Binære tall er det digitale språket til datamaskiner. Her kan du gjøre vanlige tall (desimaltall) om til binære tall og motsatt, samt gjøre beregninger med binærtall.

Tilfeldige tall er en viktig del i randomiserte studier. Disse verktøyene kan du bruke til å generere tilfeldige tallrekker eller å randomisere deltakere i flere grupper.

Relativ risiko, også kjent som risikoratio, er et statistisk mål som brukes til å sammenligne risikoen for et bestemt utfall i forskjellige grupper. Under kalkulatoren kan du lese mer om RR og gå mer i dybden på hva som er forskjellen mellom RR og odds-ratio.

Z-score forteller oss en verdi sin posisjon i forhold til gjennomsnittet av et datasett, målt i antall standardavvik

Har du all informasjonen du trenger for å referere til en kilde, men er usikker på hvordan du skal gjøre det? Disse verktøyene kan hjelpe deg å sette sammen informasjonen.

Scatter plots kan hjelpe oss å visualisere forholdet mellom to variabler og brukes ofte i sammenheng med korrelasjonsanalyser. Dette verktøyet hjelper deg å lage scatter plots for dine egne data.

Her finner du en oversikt over anerkjente spørreskjema som kan brukes innen ulike fagområder

Dette verktøyet lar deg fylle inn den informasjonen du leter etter, for så å gi deg et forslag en søkestreng du kan bruke i ditt systematiske søk.

bottom of page